Echografie voor podotherapeuten

Opleiding
Eindhoven
Startdatum binnenkort bekend
17 lesdagen
De podotherapeut heeft in de dagelijkse praktijk steeds meer mogelijkheden om diagnostische middelen (zoals echografie) in te zetten om het podotherapeutisch handelen te ondersteunen. Wil jij leren werken met echografie?

De inzet van echografie als beeldvormende techniek ontwikkelt zich in hoog tempo als een non-invasieve, laagdrempelige manier om meer inzicht te krijgen in locatie, aard van pathologie en correlatie met klinisch onderzoek.


KIPZ en Fontys Pro Health (onderdeel van Fontys Paramedische Hogeschool) hebben de handen ineengeslagen om een post-bachelor op te zetten om de podotherapeut te faciliteren in de eigen ontwikkeling tot echografist binnen het podotherapeutisch handelen.

De opleiding besteedt aandacht aan de technische kant van de echografie en het rapporteren van de gevonden bevindingen. Podotherapeutische casuïstiek, verweven door de gehele opleiding, vormt de verbinding tussen de theorie en de praktijk. Een ervaren docententeam van echografisten en podotherapeuten/echografisten, in combinatie met de integratie van theorie en praktijk, zorgen ervoor dat de podotherapeut tijdens en na afronding van de opleiding de opgedane kennis en vaardigheden direct kan implementeren in de praktijk.

Opleiding Echografie musculoskeletaal (MSU): Wat kun je verwachten? Door: Sepp Mortelmans
Wat brengt de opleiding Echografie voor podotherapeuten je?
 • Inzicht in fysica van ultrasound als beeldvormende techniek
  Met de fysica als basis worden alle belangrijke beeldinstellingen en de invloed op de beeldvorming besproken. Relevante artefacten en echografische presentatie van anatomische structuren worden inzichtelijk gemaakt.
 • Vaardigheid om een volledig gericht onderzoek uit te voeren 
  De diverse protocollen worden in een mix van zowel theoretische kennis als praktische vaardigheid aangeleerd als basis om een volledig sluitend onderzoek uit te voeren.
 • Verslaglegging door protocollair handelen, klinische redenen en pathologie herkenning
  Pathologie beelden worden herkend en gedifferentieerd van normaal beelden.
 • Specialistische kennis van een aantal specifieke ziekte- en trauma-beelden
  Door verdieping in specifieke sono-pathologie die optreedt bij bijv. diabetes, reuma, sporters en kinderen leert de echografist deze beter te beoordelen en zijn echografische onderzoeksmethode aan te passen voor een gerichte adequate verslaglegging.

Klik hier voor meer info over de inhoud van deze opleiding.

Schrijf je in voor de opleiding Echografie
Leer werken met echografie en krijg meer inzicht in locatie en aard van pathologie en correlatie met klinisch onderzoek.

Handig om te weten

Duur opleiding
12 - 24 maanden
Locatie
Eindhoven
Lesdag
Donderdag (13:30 - 20:30 uur)
Studiebelasting
10 uur per week
Afronding
Post-bachelor
Op locatie
Drankjes en broodmaaltijd
Kosten
€4.750,00 (vrij van btw)
Accreditatiepunten
420
Vragen over de opleiding of je interesse kenbaar maken?

Digitale studiegids aanvragen

Door dit formulier te verzenden ontvang je de studiegids binnen enkele ogenblikken in jouw e-mail box.

Velden met een * zijn verplicht.
Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres:*