Gastdocenten cursus Voeding & Gezondheid bekend!

Gastdocenten cursus Voeding & Gezondheid bekend!

We zijn toch wel een beetje trots op ons docententeam voor de opleiding Voeding en Gezondheid. Tijdens de tweedaagse cursus zullen naast Fabian Rood (Voeding en gezondheidswetenschapper,) Ellen Dekker (Diabetes Podotherapeut) en Margreet van Putten (arts, docent) ook verschillende andere gastdocenten onderwijs verzorgen.

Prof. Dr. Hans Zwerver
Hans Zwerver is sinds 2019 als sportarts werkzaam in Ziekenhuis de Gelderse Vallei en werkt daarnaast ook als hoogleraar Sportgeneeskunde bij het UMC Groningen. Hij vindt het belangrijk om mensen, van patiënt met een chronische aandoening tot topsporter, actief te houden. Samen met onderzoekers van de Wageningen Universiteit is hij bezig met een onderzoek naar voeding bij peesblessures en zal zijn reeds opgedane kennis met ons delen.

Drs. Ginny Chamorro
Ginny Chamorro is al ruim 10 jaar gynaecologe en heeft haar opleiding gevolgd aan het Erasmus MC in Rotterdam. Ze werkt in ACIBADEM, een internationale kliniek in Amsterdam, waar zij vrouwen onder andere helpt met menstruatieklachten en hormoon-gerelateerde klachten. Daarnaast helpt ze vrouwen vanuit haar privé leefstijlpraktijk met adviezen over gezondheid en leefstijl. Ginny zal ons meenemen over de rol van voeding op de hormoonhuishouding en hoe een verstoorde hormoonhuishouding een rol speelt bij allerlei klachten.

Xanthe van Dierendonck, PhD
Xanthe van Dierendonck heeft recentelijk haar PhD aan de Wageningen Universiteit behaald op het gebied van moleculaire celbiologie en immunologie. Hier deed ze onderzoek naar het immuunsysteem bij obesitas-gerelateerde Diabetes type 2. Voorafgaand aan haar PhD heeft ze een BSc en MSc in Nutrition and Health behaald. Momenteel is ze Postdoctoral Researcher bij Amsterdam UMC en ze is nog steeds bezig met moleculaire celbiologie en immunologie.  Dankzij haar ervaring in het doen van onderzoek gerelateerd aan diabetes kan zij uitgebreid spreken over diabetes, ontstekingen, wondgenezing en voeding