Nieuw: de opleiding manuele therapie voor podotherapeuten

Op 16 april starten we met een nieuwe opleiding: Manuele therapie voor podotherapeuten! Gedurende deze opleiding word je zeer breed opgeleid, waarbij de verschillende gangbare visies behandeld en eigen gemaakt worden. De opleiding duurt iets langer dan één jaar en wordt aangeboden in 18 lesdagen.

Tijdens deze dagen:

  • wordt gewerkt aan een brede kennisbasis van de (arthro-)kinematica, bindweefselleer en biomechanica;
  • word je getraind in het toepassen van de verschillende mobilisaties en manipulaties voor de voet en enkel vanuit verschillende visies;
  • werk je tegelijkertijd aan de implementatie van de manuele therapie in je eigen werksetting zodat je ook organisatorisch alles op orde hebt bij afronding van de opleiding.

Ben jij heel erg praktisch ingesteld? Dan is deze opleiding echt iets voor jou! De totale studielast is ongeveer 300 uur, in de verdeling:

  • 100 uur voor lesdagen;
  • 100 uur oefenen in de praktijk;
  • 100 uur voor het uitwerken van (praktische) opdrachten.

Het oefenen in de praktijk vindt plaats tijdens je reguliere spreekuren: hiervoor hoef je dus geen extra tijd te reserveren.

Interesse? Schrijf je op deze pagina in voor de opleiding van 16 april!

Ontwikkeld samen met Profysic Education

KIPZ is er trots op dat we deze opleiding kunnen ontwikkelen samen met Profysic Education, waarbij Ingrid Janssen (podotherapeut, manueeltherapeut en klinische gezondheidswetenschapper i.o.) drijvende kracht is in de ontwikkeling.

Naast Ingrid zullen verschillende experts lessen komen verzorgen, waarbij we hier graag alvast drie docenten aan jullie voorstellen, allen met een achtergrond als docent van de opleiding Manuele therapie in Utrecht: